PROGRAMMA KUNSTVERZAMELAARS

Kunstverzamelaars toeren door eigen land

Vliegvakanties en andere buitenlandse reizen minder vanzelfsprekend. Dat is natuurlijk jammer maar een drama hoeft dat niet te worden, want we zijn gelukkig vindingrijk genoeg om binnenlands avontuur op te zoeken. Zo neemt de kunstverzamelaar dit jaar extra tijd om kunstenaars zelf op te zoeken in hun eigen habitat. Zulke bezoeken zijn een waardevolle aanvulling op galeriebezoek in bijvoorbeeld de Randstad, omdat de verzamelaar het werk dan in een andere context kan zien, ook met het persoonlijke verhaal van de kunstenaar erbij. Hierop anticiperend heb ik een programma bedacht, in samenwerking met producenten en leveranciers van verrukkelijke streekproducten.
Scroll naar top
Mijn eigen galerie in de Brabantse Acht Zaligheden
Niet ver van de Belgische grens in het dorp Hoogeloon ligt mijn galerie die onlangs geopend is. Hier wil ik je niet alleen van mijn werk zien genieten en van mijn verhaal erbij, maar ook van de rust die dit landelijk gebied ademt. Het is hier werkelijk prachtig! Heb je zin om langer te blijven, dan kan dit eenvoudig geregeld worden. Je kunt comfortabel overnachten bij mijn vriendelijke overburen. Als je vertelt dat je mijn galerie bezoekt, dan hebben zij een aangenaam arrangement voor je in petto. 

Vergeet niet om hier alvast tickets te bestellen waarmee je je bezoek kunt inplannen. De toegang tot mijn galerie is uiteraard vrijgesteld van entreegeld. Het ticket is louter bedoeld om de toestroom van bezoekers netjes te verdelen over de tijd. Zo kunnen we samen zorgen voor een veilig gedoseerd galeriebezoek.

Herontdek Nederland weer eens grondig

De reis hiernaartoe is al een klein feestje. Kom je uit de Noordelijke helft van ons land, dan trekt Nederland op unieke wijze voorbij. Je reist dwars over ‘brede rivieren die traag door oneindig laagland gaan’. Voor mij is die tocht keer op keer een gebeurtenis waar ik naar uit zie, als ik weer eens in de buurt van Amsterdam en Hilversum moet zijn. De Hagesteinse brug (A27) biedt aan weerszijden een prachtig weids uitzicht op de Lek en de uiterwaarden. De Jan Blankenbrug bij Vianen (A2) doet dat aan de Westzijde ook, dus als je naar het Zuiden reist. Rijd je daarna verder richting ’s-Hertogenbosch dan passeer je de Waal via de Martinus Nijhoffbrug. Ook hier dat typisch Hollandse uitzicht over het water. Voorbij Den Bosch meandert de snelweg in een afwisselend landschap van weide, bos en heide. Kies er gerust voor, als je genoeg tijd hebt, om de snelweg te verlaten en je reis te vervolgen via lokale weggetjes, ook door Brabantse dorpen: het is allemaal prachtig! 

Brabantse sfeer te midden van kunstzinnigheid en lokale producten

Bij mijn galerie aangekomen krijg je een persoonlijk onthaal met allerlei lekkernijen uit mijn directe omgeving waarvan je kunt proeven. Als je zin hebt, dan krijg je van mij het echte verhaal te horen achter de kunstwerken die in mijn galerie te zien zijn.

TIPS voor de omgeving

De omgeving van mijn galerie is werkelijk heerlijk. Je kunt dagen wandelen en fietsen met onderweg verscholen pareltjes om te stoppen voor een fijne lunch of een kop koffie. Tussen Hoogeloon en Hilvarenbeek ligt het bosrijke Landgoed ‘de Utrecht’ met middenin Herberg ‘In den Bockenreyder‘. Een heerlijk boscafé gevestigd in een oude Brabantse boerenschuur. De Brabantse Kempen heeft om en nabij 10 golfterreinen binnen 20 km afstand van de Gasterij.  Gaat u richting prachtige natuurgebieden zoals De Landschotse Heide, Cartierheide, De Pan of de Pals dan passeert U diverse gezellige terrasjes waaronder Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw in Vessem, restaurant Divino in Hapert of de Keyser in Eersel. Maar vergeet ook vooral niet de Treeswijkhoeve in Waalre voor een waar sterren diner.
Ook een dagje grote stad ligt binnen de mogelijkheden. Eindhoven heeft veel te bieden! Met name is het op het oud Philipsterrein gevestigde industriële woon- & winkelpark Strijp – S en Strijp – T een gebied waar de stad trots op is. Hip, design en happening met De Driehoek als middelpunt waar alle stromen van mensen samenkomen om er te lunchen of koffie te drinken. Bezoek dan ook het kleinste koffiehuisje, de conceptstores in oude fabrieken en nieuwe initiatieven, zoals lunch of diner bij Piet Hein Eek. Eindhoven heeft ook fantastische festivals zoals Glow, de Dutch Design Week en Dutch Technology Week. Diverse musea zijn er te bezoeken waaronder het alom bekende ‘Van Abbemuseum‘. Struin zeker even de agenda van de stad af om te zien wat er gaande is! Ook in het nabijgelegen Tilburg hebben ze enkele mooie musea zoals het Pont museum of het Textielmuseum. Daarnaast zijn het Havengebied of het Stationskwartier interessante nieuwe ontwikkelingen in deze stad. Cultuur & historie zijn volop voor handen, niet alleen in de stad. Hoogeloon staat bekend om haar rijke Romeinse historie. De foto’s en verhalen kun je gaan beluisteren en bekijken op diverse plekken in en buiten het dorp.